fbpx
Editors choiceFinancieelNieuwsProfessional

Croatia Airlines aan beademing

Croatia Airlines heeft een financiële injectie van de Kroatische overheid ontvangen. Het is volgens de minister nodig om de maatschappij te stabiliseren.

Injectie

De eerste injectie ter waarde van 13,5 miljoen euro is reeds overgemaakt. Er komt nog een tweede injectie van 20 miljoen euro. De premier en de minister van Financiën van het land zeggen dat de maatschappij essentieel is voor het toerisme.

Vooruit

“Na de injecties moet Croatia Airlines financieel klaar zijn om vooruit te gaan.” De airline zou in het gat kunnen stappen dat ontstaat als Adria Airways omvalt. Beide maatschappijen zitten in dezelfde regio en vervoeren veel Duitse toeristen.

Star Alliance

Beide zijn ook lid van Star Alliance, net als Lufthansa. In tegenstelling tot Adria draaide Croatia in 2016 en 2017 wél met winst, beide jaren ongeveer een miljoen euro. In 2018 ging het aanzienlijk minder, er werd een verlies van zo’n 10 miljoen euro geleden.

Up breidt haar webshop verder uit!

Naast nieuws- en achtergrondartikelen heeft Up ook een leuk aanbod van allerlei luchtvaartgerelateerde producten. Bekijk alles in de webshop.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button