fbpx
BoeingIncidentenNieuwsProfessionalVliegtuigen

‘Dit keer problemen bij B737NG-toestellen’

Opnieuw is een mankement ontdekt bij een vliegtuig van Boeing. Een verbindend onderdeel tussen de romp en de vleugels zou kunnen barsten. Dat bevestigt Boeing aan de nieuwswebsite KOMO, partner van CNN.

Probleem

Het probleem doet zich voor bij de 737NG-toestellen. Het onderdeel (de pickle fork) moet de balans in het vliegtuig bewaren en de aerodynamische krachten opvangen. Normaal gesproken zou die meer dan 90.000 vluchten mee moeten gaan.

Gesignaleerd

Boeing zegt tegen KOMO dat het defect bij een kleine groep vliegtuigen is gesignaleerd die momenteel een onderhoudsbeurt ondergaan. Er zijn nog geen incidenten geweest.

Onderzoek

De vliegtuigbouwer stelt een onderzoek in naar het defect. De Federal Aviation Administration meldt dat meerdere 737NG-toestellen onderzocht zullen worden.

Haal deze 1:150 B747-400 KLM nu in huis!

Bestel dit schitterende schaalmodel van the Queen of the Skies, nu voor slechts €89,95. Het model weegt ruim 1,8kg en is 47cm lang, een ware blikvanger.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button