BoeingIncidentenNieuwsProfessionalVliegtuigtype & -bouwer

‘Dit keer problemen bij B737NG-toestellen’

Opnieuw is een mankement ontdekt bij een vliegtuig van Boeing. Een verbindend onderdeel tussen de romp en de vleugels zou kunnen barsten. Dat bevestigt Boeing aan de nieuwswebsite KOMO, partner van CNN.

Probleem

Het probleem doet zich voor bij de 737NG-toestellen. Het onderdeel (de pickle fork) moet de balans in het vliegtuig bewaren en de aerodynamische krachten opvangen. Normaal gesproken zou die meer dan 90.000 vluchten mee moeten gaan.

Gesignaleerd

Boeing zegt tegen KOMO dat het defect bij een kleine groep vliegtuigen is gesignaleerd die momenteel een onderhoudsbeurt ondergaan. Er zijn nog geen incidenten geweest.

Onderzoek

De vliegtuigbouwer stelt een onderzoek in naar het defect. De Federal Aviation Administration meldt dat meerdere 737NG-toestellen onderzocht zullen worden.

Word vriend van Up in the Sky!

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close