fbpx
NieuwsNL NieuwsProfessional

Nederland bemachtigt zetel in VN luchtvaartorganisatie

Op de algemene vergadering van de VN luchtvaartorganisatie ICAO is er in grote meerderheid gestemd voor de Nederlandse kandidaat, waardoor Nederland de komende drie jaar een vaste zetel in de raad krijgt.

Invloed

Het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat stelt in een persbericht: “De Nederlandse vertegenwoordiger oefent als lid van dit dagelijkse bestuur direct invloed uit op het ICAO beleid en kan daarmee de luchtvaartbelangen van het Koninkrijk der Nederlanden behartigen.”

Veilig

Minister Van Nieuwenhuizen (Infrastructuur en Waterstaat) was afgelopen woensdag bij de 40ste ICAO Assembly in Montreal om de Nederlandse kandidatuur te bepleiten. Ze benadrukte in haar speech bij de opening van de algemene vergadering het belang van een goede internationale samenwerking. Niet alleen in belang van een veilige burgerluchtvaart, maar vooral ook om werk te maken van een duurzamere luchtvaartsector.

Verduurzaming

“Met deze raadszetel kan Nederland nu van binnenuit zorgen dat veiligheid bovenaan de agenda blijft staan en er daarnaast meer focus komt op verduurzaming”, aldus het ministerie.

Afspraken

ICAO maakt internationaal afspraken en ontwikkelt standaarden die zorgen voor een veilige en geordende ontwikkeling van het luchtverkeer. Nederland is één van de 193 landen die zijn aangesloten en vertegenwoordigt binnen ICAO zowel de Nederlandse belangen als die van de overzeese gebieden van het koninkrijk.

Poll: welk KLM-vliegtuig wordt het meeste gemist?

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button