fbpx
AirlinesFinancieelNieuwsProfessional

‘Air Greenland stelt winstverwachting bij na beter half jaar’

Air Greenland stelt een positieve winstverwachting op, na een minder slecht verlies in de eerste helft van dit jaar, toen het volledig eigendom werd van de Groenlandse overheid. Dat meldt Flightglobal.

Winst

De maatschappij verwacht een winst voor belastingen van 70-80 miljoen Deense kronen (ongeveer 9,4 – 10,7 miljoen euro).

Verwachtingen

Air Greenland zegt dat het eerste half jaar in lijn was met de verwachtingen: een verlies voor belastingen van 3,2 miljoen Deense kronen (bijna 429 duizend euro), wat voorheen een verlies van 12 miljoen Deense kronen was (1,6 miljoen euro).

Inkomsten en uitgaven

De inkomsten bleven gelijk: 623 miljoen Deense kronen (83,4 miljoen euro). Het aantal passagiers steeg, maar de charterverkopen daalden. De uitgaven konden met vijf procent verlaagd worden, met name door de lagere onderhoudskosten.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button