fbpx
LiefhebberNaast het nieuwsProfessionalRuimtevaart

Elon Musk: ruimtevaart moet net als luchtvaart worden

Elon Musk is van mening dat ruimtevaart net als luchtvaart moet worden. Dat zei hij tijdens de presentatie van het nieuwe ruimteschip Starship.

Starship

Het nieuwe ruimteschip van SpaceX is bijna 50 meter hoog, 9 meter breed en moet ruimte bieden aan honderd mensen. Musk wil hiermee naar de maan, naar mars en weer terug kunnen vliegen. Ook zal het toestel herbruikbaar zijn. “Ruimtevaart moet net als luchtvaart worden. Een vliegtuig gebruik je ook meerdere keren”, zegt Musk. Volgens hem is dit de enige manier om ruimtevaart rendabel te krijgen.

Falcon

De aankondiging van Starship doet SpaceX op een bijzondere dag; het is namelijk elf jaar geleden dat het bedrijf voor het eerst een succesvolle ruimtemissie met de Falcon lanceerde. In totaal zijn er nu 78 lanceringen gedaan door het ruimtebedrijf.

Testen

In het najaar hoopt SpaceX al testen te kunnen uitvoeren met de Starship. Dan moet het toestel een proefvlucht kunnen maken van 20 kilometer hoogte. Later dit jaar wil Musk een hoogte van 200 kilometer kunnen halen met het toestel.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button