NieuwsProfessionalVeiligheid

FAA neemt eind 2019 beslissing over stoelafmetingen

De Federal Aviation Administration verwacht eind dit jaar een beslissing te nemen over de minimale stoelafmetingen. Dat zei Dan Elwell, deputy administrator bij de FAA, deze week tijdens een US House Aviation subcommittee hoorzitting.

Tests

In november zullen er evacuatietesten worden gehouden met 720 personen. Daaruit worden meer dan drieduizend datapunten gehaald, waarmee kan worden bepaald wat de minimumeisen moeten worden.

Groter

“Amerikanen worden steeds groter, dus de stoelafmetingen zijn erg belangrijk, maar er moet wel gekeken worden naar de veiligheid. Daar zijn de testen voor nodig”, aldus Elwell.

Oefening

Tijdens de tests worden er worst-case scenario’s uitgevoerd. Zo worden een aantal nooduitgangen geblokkeerd, maar er wordt niet tegen de passagiers en vluchtcrew gezegd welke. Ook andere factoren, zoals falende lampen, kinderen die op de schoot van hun ouders zitten en dieren worden ingezet bij de scenario’s.

Rechtbank

In 2017 oordeelde een Amerikaanse rechtbank dat de FAA onderzoek moet doen naar de minimumeisen voor beenruimte en stoelbreedte. Die uitsprak kwam na een klacht van reizigersvereniging Flyer Rights, nadat de FAA het verzoek van de vereniging weigerde om regels op te stellen omtrent de stoelen.

Help Up de crisis door!

en word vriend

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Wie wil er nou geen vriend van ons worden?

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close