fbpx
Editors choiceFinancieelNieuwsProfessional

Adria Airways vraagt faillissement aan

Het doek voor Adria Airways is gevallen. De Sloveense maatschappij heeft maandagmiddag faillissement aangevraagd. Alle vluchten worden per direct geschrapt.

Turbulente periode

De afgelopen weken waren voor Adria Airways een turbulente periode. Vorige week maandag werden alle vluchten voor dinsdag, woensdag en donderdag geschrapt. In het weekend werden weer een paar vluchten uitgevoerd. De Sloveense luchtvaartautoriteit legde Adria ondertussen een deadline op: voor 2 oktober moest er een financieel plan liggen, anders ging de stekker eruit.

Faillissementsaanvraag

Tot dat plan is het niet gekomen. Bij een rechtbank in de Sloveense stad Kranj is een faillissementsaanvraag ingediend. De rechtbank heeft drie dagen om te besluiten wat er met de aanvraag gebeurt. Tot die tijd worden alle vluchten in ieder geval geschrapt.

Bergafwaarts

Het faillissement van Adria hing al enkele dagen in de lucht. Nadat half september leasemaatschappijen hun toestellen terughaalden, ging het bergafwaarts met de maatschappij. In het weekend liet de Sloveense minister-president Marian Šarec al weten geen geld in de airline te willen investeren zolang de huidige eigenaar aan het roer staat.

✈️ Ontvang 20.000 Flying Blue Miles met een American Express kaart

Vraag een American Express Gold creditcard aan en ontvang daarbij tijdelijk 20.000 Flying Blue miles. Ter illustratie: een KLM-vlucht Amsterdam-Berlijn begint momenteel al vanaf 4.500 miles, exclusief belastingen. Lees de voorwaarden alvorens de kaart aan te vragen.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button