Editors choiceFailissementFinancieelNieuwsProfessional

Adria Airways vraagt faillissement aan

Het doek voor Adria Airways is gevallen. De Sloveense maatschappij heeft maandagmiddag faillissement aangevraagd. Alle vluchten worden per direct geschrapt.

Turbulente periode

De afgelopen weken waren voor Adria Airways een turbulente periode. Vorige week maandag werden alle vluchten voor dinsdag, woensdag en donderdag geschrapt. In het weekend werden weer een paar vluchten uitgevoerd. De Sloveense luchtvaartautoriteit legde Adria ondertussen een deadline op: voor 2 oktober moest er een financieel plan liggen, anders ging de stekker eruit.

Faillissementsaanvraag

Tot dat plan is het niet gekomen. Bij een rechtbank in de Sloveense stad Kranj is een faillissementsaanvraag ingediend. De rechtbank heeft drie dagen om te besluiten wat er met de aanvraag gebeurt. Tot die tijd worden alle vluchten in ieder geval geschrapt.

Bergafwaarts

Het faillissement van Adria hing al enkele dagen in de lucht. Nadat half september leasemaatschappijen hun toestellen terughaalden, ging het bergafwaarts met de maatschappij. In het weekend liet de Sloveense minister-president Marian Šarec al weten geen geld in de airline te willen investeren zolang de huidige eigenaar aan het roer staat.

Help Up de crisis door!

en word vriend

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Wie wil er nou geen vriend van ons worden?

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close