AirlinesEditors choiceEindhoven AirportFrequente reizigerNieuwsNL nieuws

Eindhoven in 2020 om 23.00 uur dicht voor vluchten

Als het aan Eindhoven Airport ligt, gaat de luchthaven vanaf oktober 2020 een half uur eerder dicht voor geplande vluchten. De laatste vlucht moet dan om 23.00 uur landen of vertrekken.

23.00 uur

De luchthaven gaat in overleg met de airlines om het aantal vluchten na 23.00 uur op nul te krijgen. Op dit moment mogen dagelijks nog vier vluchten landen of opstijgen tussen 23.00 en 23.30 uur.

Historische slots

Dat de vier vluchten pas in oktober 2020 kunnen vervallen, heeft te maken met de zogeheten historische slots. Luchtvaartmaatschappijen kunnen aanspraak maken op de landingsrechten die eerder opgebouwd zijn. De luchthaven kan deze rechten niet eenzijdig intrekken. In de toekomst moeten luchthavens ook invloed krijgen op de toewijzing van de slots. Nu is dat proces nog belegd bij een onafhankelijke slotcoördinator.

Zomer 2020

Minister Van Nieuwenhuizen van Infrastructuur & Waterstaat schreef begin september in een brief aan de Tweede Kamer onder andere dat Eindhoven Airport zich zou inspannen om ook in het zomerseizoen 2020 de vluchten in het laatste half uur te verminderen.

De luchthaven laat nu weten dat het niet mogelijk is om die aanpassingen nog geregeld te krijgen voor eind maart. “Dit proces bestrijkt een langere periode en is mede afhankelijk van de beschikbaarheid van slots op de diverse internationale luchthavens waarop deze maatschappijen vliegen”, stelt de luchthaven. Daarom wordt nu de start van het winterseizoen 2020/2021 als streefdatum aangehouden.

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button