AirlinesFinancieelOverig nieuws

Flydubai in het rood door 737 MAX

De Arabische carrier Flydubai heeft in de eerste zes maanden van 2019 een verlies geleden van € 48 miljoen. Dat is minder dan een jaar eerder. Het verlies komt vooral door de problemen met de 737 MAX, stelt de airline.

Minder verlies

De maatschappij uit Dubai sloot het eerste half jaar af zoals ook 2018 eindigde: met verlies. Over heel 2018 werd 38 miljoen euro verlies geleden. Volgens de luchtvaartmaatschappij was het verlies in de eerste zes maanden minder dan een jaar eerder, toen werd nog € 66 miljoen verlies geleden.

‘Niet representatief’

Volgens CEO Ghaith Al Ghaith hebben de resultaten te leiden gehad onder de problemen met de 737 MAX. “We waren voorzichtig optimistisch aan het begin van het jaar”, zegt Al Ghaith, “Onze prestaties hebben echter te leiden gehad onder het vliegverbod van de 737 MAX. De halfjaar-resultaten zijn niet representatief voor wat we verwacht hadden.”

5 Miljoen passagiers

In de eerste zes maanden werden 5 miljoen passagiers vervoerd. Dat is 7,5 procent minder dan over diezelfde periode een jaar eerder. Volgens Flydubai komt de afname doordat veertien toestellen niet ingezet kunnen worden.

737-vloot

De maatschappij vliegt enkel met Boeing 737’s. De 57 toestellen kunnen lang niet allemaal ingezet worden: alleen de 43 737-800’s zijn inzetbaar. Boeing levert in totaal 76 exemplaren van de 737 MAX. Daarvan zijn er nu veertien geleverd, die allemaal noodgedwongen aan de grond staan.

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button