fbpx
LiefhebberNieuwsNL NieuwsSchiphol Airport

Polderbaan weer open na onderhoudsweek

Na een week onderhoud heeft Schiphol de Polderbaan weer opengesteld voor vliegverkeer. De baan was gesloten voor gepland onderhoud.

24 uur doorgewerkt

Om te zorgen dat de baan zo kort mogelijk buiten gebruik was, is 24 uur per dag doorgewerkt. Tijdens het onderhoud is de markering en verlichting van de baan waar nodig vervangen. Ook werd rubber van de landingsbaan verwijderd. Bij iedere landing laten vliegtuigen een beetje rubber achter op de baan.

Jaarlijks onderhoud

Schiphol voert jaarlijks onderhoud uit aan alle zes start- en landingsbanen. Om de paar jaar vindt groot onderhoud plaats aan de banen, dan zijn ze voor langere tijd gesloten.

Aalsmeerbaan

Na het openstellen van de Polderbaan is gisteren gelijk de Aalsmeerbaan gesloten voor onderhoud. Tot 13 oktober wordt onderhoud gepleegd aan de landingsbaan. Bij het onderhoud wordt rubber uit de baan verwijderd en worden de lampen gecontroleerd. Ook krijgt de rijbaan naar de baan nieuw asfalt en wordt de rijbaanverlichting vervangen.

Gebruik Buitenveldertbaan

Volgens Schiphol kan het onderhoud van de Aalsmeerbaan ertoe leiden dat de Buitenveldertbaan en de Zwanenburgbaan de komende weken extra gebruikt worden. Dat was tijdens het onderhoud aan de Polderbaan ook al het geval.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button