fbpx
AirlinesFinancieel

Slovenië vervangt Adria mogelijk door nieuwe airline

De Sloveense regering houdt de mogelijkheid open om Adria Airways te vervangen door een nieuwe airline. Dit stelt de Sloveense minister-president Marjan Šarec in een bericht op zijn Facebook-pagina.

Zijden draadje

De toekomst van Adria Airways hangt aan een zijden draadje. Afgelopen week schrapte de maatschappij het overgrote merendeel van de vluchten, vandaag worden zes routes weer uitgevoerd. Diverse leasemaatschappijen hebben hun vliegtuigen inmiddels teruggetrokken.

Erop of eronder

De cruciale dag lijkt 1 oktober te worden. Als Adria niet voor met een financieel plan komt trekt de Sloveense luchtvaartautoriteit de licentie in. De regering zal aan de huidige eigenaar geen financiële steun geven, schrijft minister-president Šarec. “Zij zouden het geld weggooien en de wet verbied dat.”

Opties

Volgens Šarec behoort het opzetten van een nieuwe airline tot de mogelijkheden. “Als regering bereiden we ons nu voor op de komende periode. Ofwel door een nieuwe airline op te zetten of door verbindingen te bieden met andere carriers”, zegt Šarec. Het doel is om Slovenië bereikbaar te houden vanuit de rest van de wereld.

Kritiek

Šarec uit ook kritiek op de prestaties van de werknemers van de airline. “Ik weet zeker dat als iedereen het bedrijf goed geleid zou hebben, dat we dan nu geen problemen zouden hebben.” In 2016 verkocht de Sloveense regering de maatschappij aan de Duitse investeerder.

Bestel het 192-pagina dikke Schiphol.jpg fotoboek!

Ondersteun Up in the Sky in haar missie om meer unieke content te maken en bestel het Schiphol.jpg fotoboek voor €25,- inclusief verzending, ⭐⭐⭐⭐⭐ op Bol.com (4.7 uit 5).

Bestel hier! Voor 15:00 besteld = de volgende dag bezorgd.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button