fbpx
AirlinesFinancieelFrequente reizigersNieuws

XL Airways staakt alle vluchten tot 4 oktober

De Franse maatschappij XL Airways staakt vanaf vanmiddag 15.00 uur alle vluchten. De airline laat weten tot en met donderdag 3 oktober niet te zullen vliegen. Of er vanaf 4 oktober wel weer gevlogen wordt, is onduidelijk.

Financiële problemen

De maatschappij verkeert al langere tijd in problemen. Op 20 september staakte de airline de ticketverkoop al. Vanaf maandagmiddag worden alle vluchten stilgelegd. XL Airways is na Aigle Azur de tweede Franse airline die in korte tijd omvalt

Overleg

Het besluit om de vluchten te staken, is volgens de maatschappij genomen in overleg met de Franse luchtvaartautoriteiten en de Franse rechtbank. De afgelopen weken werden overnamegesprekken gevoerd met diverse partijen, maar die liepen op niets uit. Air France-KLM liet dit weekend bij monde van CEO Ben Smith weten geen interesse te hebben in de airline.

Caribisch gebied

De maatschappij vloog met vier vliegtuigen naar verschillende bestemmingen in Noord-Amerika, de Caribbean en La Réunion. Op de routes is veel concurrentie van andere Franse airlines.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button