fbpx
DuurzaamheidEditors choiceNieuwsProfessional

Air France compenseert CO2 op vluchten in Frankrijk

Luchtvaartmaatschappij Air France compenseert vanaf 1 januari 2020 de CO2-uitstoot van alle vluchten binnen Frankrijk. Vanaf vandaag wordt ook al het afval op binnenlandse vluchten gescheiden ingezameld.

Nieuwe doelen

“We moeten meer doen in de transitie naar een duurzamere luchtvaart. Ik heb besloten om maatregelen te nemen waardoor de CO2-emissies volledig gecompenseerd kunnen worden,” zegt Anne Rigail, ceo van Air France. “Al onze klanten hebben de mogelijkheid om klimaatneutraal te vliegen binnen Frankrijk.”

450 vluchten

Air France voert dagelijks ongeveer 450 vluchten uit binnen Frankrijk. De CO2 van deze vluchten zal gecompenseerd worden doordat de maatschappij deelneemt in diverse projecten.

Minder kerosine

In 2030 wil de maatschappij het kerosineverbruik per passagier per kilometer met de helft verminderd hebben ten opzichte van 2005. Dat betekent concreet dat per passagier minder dan 3 liter kerosine verbruikt mag worden op een afstand van 100 kilometer.

Afvalscheiding

Naast de CO2-compensatie gaat Air France het afval aan boord van vluchten naar Parijs beter scheiden. Het cabinepersoneel zal plastic, drinkverpakkingen, aluminium en glas gescheiden inzamelen. Recyclingbedrijven zorgen voor de verdere verwerking.

Haal deze 1:150 B747-400 KLM nu in huis!

Bestel dit schitterende schaalmodel van the Queen of the Skies, nu voor slechts €89,95. Het model weegt ruim 1,8kg en is 47cm lang, een ware blikvanger.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button