DuurzaamheidEditors choiceNieuwsProfessional

Air France compenseert CO2 op vluchten in Frankrijk

Luchtvaartmaatschappij Air France compenseert vanaf 1 januari 2020 de CO2-uitstoot van alle vluchten binnen Frankrijk. Vanaf vandaag wordt ook al het afval op binnenlandse vluchten gescheiden ingezameld.

Nieuwe doelen

“We moeten meer doen in de transitie naar een duurzamere luchtvaart. Ik heb besloten om maatregelen te nemen waardoor de CO2-emissies volledig gecompenseerd kunnen worden,” zegt Anne Rigail, ceo van Air France. “Al onze klanten hebben de mogelijkheid om klimaatneutraal te vliegen binnen Frankrijk.”

450 vluchten

Air France voert dagelijks ongeveer 450 vluchten uit binnen Frankrijk. De CO2 van deze vluchten zal gecompenseerd worden doordat de maatschappij deelneemt in diverse projecten.

Minder kerosine

In 2030 wil de maatschappij het kerosineverbruik per passagier per kilometer met de helft verminderd hebben ten opzichte van 2005. Dat betekent concreet dat per passagier minder dan 3 liter kerosine verbruikt mag worden op een afstand van 100 kilometer.

Afvalscheiding

Naast de CO2-compensatie gaat Air France het afval aan boord van vluchten naar Parijs beter scheiden. Het cabinepersoneel zal plastic, drinkverpakkingen, aluminium en glas gescheiden inzamelen. Recyclingbedrijven zorgen voor de verdere verwerking.

Help Up de crisis door!

en word vriend

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Wie wil er nou geen vriend van ons worden?

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close

Geen advertenties?

Wil je liever geen advertenties? Dat kan als je vriend van Up wordt: https://www.upinthesky.nl/vriend-shop/