fbpx
BestellingenMilitairNaast het nieuwsProfessional

Boeing krijgt toestemming voor 15 extra KC-46’s

Vliegtuigbouwer Boeing mag voor de Amerikaanse luchtmacht vijftien nieuwe KC-46 tankvliegtuigen bouwen. De order is 2,6 miljard dollar waard, meldt Boeing.

Vijfde blok

De Air Force heeft in totaal 179 exemplaren van het tankvliegtuig bij Boeing besteld. De orders zijn verdeeld in diverse blokken. Per blok wordt een prijs bepaald De vijftien toestellen die nu toegekend zijn, vormen het vijfde blok. In de eerste vier blokken zaten orders voor 52 vliegtuigen.

Mijlpalen

“Dit is een jaar vol mijlpalen geweest voor de KC-46. Een belangrijke reden daarvoor is ons partnership met de Air Force”, stelt Jamie Burgess, programmamanager van de KC-46. Eén van de mijlpalen was de eerste vlucht, die in januari uitgevoerd werd.

Geschiedenis

Ondanks de mijlpalen kent het toestel een gecompliceerde geschiedenis. Boeing kreeg in 2011 toestemming om het tankvliegtuig te bouwen, waarbij het eerste toestel in 2016 al geleverd moest worden. Dat doel werd door allerlei problemen niet gehaald. In april dit jaar werden de leveringen van het vliegtuig weer stopgezet omdat er losse objecten waren aangetroffen in de toestellen.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button