fbpx
737 MAXBoeingIncidentenNieuwsProfessionalVliegtuigen

Ceo Boeing: ‘737 Max moet in 4e kwartaal weer vliegen’

De 737 MAX moet in het vierde kwartaal van dit jaar weer kunnen vliegen. Dat stelt ceo Dennis Muilenburg van Boeing in een interview met Bloomberg.

Aan de grond

De Boeing 737 MAX staat sinds eind maart dit jaar wereldwijd aan de grond na twee dodelijke ongevallen. Boeing werkt hard aan een terugkeer van het toestel.

Timing

De vliegtuigbouwer moet voor het toestel weer gecertificeerd wordt, nog een aantal testvluchten uitvoeren. De timing van die vluchten is in handen van de Amerikaanse luchtvaartautoriteit FAA. “Het is de certificering-endgame”, zegt Muilenburg tegen Bloomberg. Naast de FAA wil de Europese evenknie EASA het toestel zelf goedkeuren.

Geen invloed

Muilenburg stelt dat Boeing zelf weinig invloed heeft op de tijdslijn. “We werken nog steeds toe naar een terugkeer vroeg in het vierde kwartaal, maar de timing wordt bepaald door de regelgevers”, legt hij uit. De vliegtuigbouwer zal diverse testpiloten uitnodigen om de aanpassingen in het vliegtuig opnieuw te testen.

Financiële strop

De problemen met de 737 MAX betekenen voor Boeing veel extra kosten. Bloomberg schat in dat het bedrijf tussen maart en juli van dit jaar $8,3 miljard aan extra kosten moest maken. Met diverse airlines worden ondertussen afspraken gemaakt over schadevergoedingen omdat zij het toestel niet mogen inzetten.

Bestel het 192-pagina dikke Schiphol.jpg fotoboek!

Ondersteun Up in the Sky in haar missie om meer unieke content te maken en bestel het Schiphol.jpg fotoboek voor €25,- inclusief verzending, ⭐⭐⭐⭐⭐ op Bol.com (4.7 uit 5).

Bestel hier! Voor 15:00 besteld = de volgende dag bezorgd.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button