fbpx
AirlinesFinancieelNaast het nieuwsProfessional

CEO Ryanair: ‘omvallen Thomas Cook schuld van autoriteiten’

De Britse luchtvaartautoriteit CAA is er mede verantwoordelijk voor dat de Britse airline Thomas Cook failliet is. Dit stelt Ryanair-CEO Michael O’Leary in een interview met persbureau Reuters.

Verwijten

O’Leary verwijt de CAA onder andere dat er niet goed opgelet is bij het verlengen van de vlieglicentie. Dat gebeurde in april, maar volgens O’Leary had de CAA toen al moeten ingrijpen.

‘Fit to fly’

De flamboyante Ier vraagt zich af waarom Thomas Cook een licentie kreeg. “Hoe kan het dat Thomas Cook in april fit to fly verklaard wordt voor twaalf maanden en dat het bedrijf dan in september failliet gaat. Dat is iets waar de CAA op moet letten”, zegt hij.

Meer geld

O’Leary stelt dat de CAA strengere regels moet opstellen om een licentie te verkrijgen. Ook moet de autoriteit ‘agressiever’ zijn en van aandeelhouders verwachten dat zij veel meer geld ophoesten zodat een maatschappij voldoende geld in kas heeft.

Reizigers terughalen

Na het omvallen van Thomas Cook startte de CAA direct een grootschalige ‘reddingsoperatie’ om ongeveer 150.000 reizigers terug te halen naar het Verenigd Koninkrijk. Tot komende zondag worden chartervluchten uitgevoerd.

✈️ Ontvang 20.000 Flying Blue Miles met een American Express kaart

Vraag een American Express Gold creditcard aan en ontvang daarbij tijdelijk 20.000 Flying Blue miles. Ter illustratie: een KLM-vlucht Amsterdam-Berlijn begint momenteel al vanaf 4.500 miles, exclusief belastingen. Lees de voorwaarden alvorens de kaart aan te vragen.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button