fbpx
NieuwsProfessional

Etihad verhuurt slots Heathrow aan American

American Airlines kan een extra vlucht toevoegen naar Londen Heathrow. De airline huurt daarvoor dagelijks twee slots van Etihad Airways. Dit blijkt uit data van de Britse slotcoördinator.

Verhuur

Etihad verhuurt vanaf 27 oktober tot 28 maart 2020 veertien slots op Heathrow aan American. Met deze hoeveelheid slots kan American dagelijks één extra vlucht uitvoeren.

Lucratief

Landingsrechten op de Londense luchthaven zijn schaars. Airlines verhandelen ze vaak voor veel geld: in 2017 betaalde American 75 miljoen dollar voor twee Heathrow-slots van SAS. Met name slots in de vroege ochtend zijn gewild, omdat daarmee veel verbindingen aangeboden kunnen worden.

Ochtend

De slots die American vanaf eind oktober leaset, vallen in de ochtendperiode op Heathrow. Bij de slottransfer is een landingstijd en vertrektijd opgenomen. Rond 7.00 uur mag American landen op de luchthaven, om 10.00 uur moet het betreffende vliegtuig weer vertrekken.

Bestemming niet vastgelegd

Voor de slots maakt het niet uit naar welke bestemming gevlogen wordt. American heeft aangegeven een A330 te zullen inzetten, maar dit kan nog gewijzigd worden.

Etihad wisselt vaker

Het is niet de eerste keer dat Etihad slots wisselt op Londen Heathrow. Na het faillissement van Jet Airways nam de maatschappij uit Abu Dhabi de slots van Jet over, want Etihad stelde die slots beschikbaar aan Jet. In augustus werd duidelijk dat een aantal slots verhuurd worden aan British Airways. De Britse carrier voert op de landingsrechten vluchten uit naar Kopenhagen en Parijs.

Help mee de meest realistische B737NG-simulator naar Nederland te halen!

Bij Up in the Sky houden we van de luchtvaart, dat moge duidelijk zijn. Nu willen we de nieuwste B737NG-simulator mét 4K-resolutie-projectors op de Nederlandse (particuliere) markt brengen. De benodigde investering hiervoor bedraagt anderhalve ton. Wil jij meehelpen financieren en rente ontvangen? Stuur een mail naar [email protected] voor meer informatie.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button