fbpx
KLMNieuwsNL Nieuws

FNV Cabine legt nieuw bod KLM voor aan de leden

Vakbond FNV Cabine legt het laatste aanbod van KLM voor aan de leden van de vakbond. Maandag is tot in de nacht onderhandeld over een nieuwe cao. Volgens de bond ligt er nu ‘voldoende’ op tafel.

Onderhandelingen

KLM onderhandelde maandag met alle zeven vakbonden over nieuwe cao’s voor het personeel. Die moet voor een periode van 2 jaar en 9 maanden worden afgesloten. Dat is langer dan gebruikelijk bij KLM; meestal lopen cao’s twee jaar. Met de langere looptijd wil de airline rust creëren. Eerdere onderhandelingen met de bonden liepen op niets uit.

Salaris

Eén van de heikele punten is het salaris. KLM bood in het laatste eindbod een structurele loonsverhoging van 7 procent geboden bij een cao-looptijd van 2 jaar en 9 maanden. Na onderhandelingen maandag blijft dat aanbod staan; gemiddeld stijgen de lonen met 2,5 procent per jaar. De vakbonden wilden een hoger bod.

Trots

“KLM bestaat aanstaande maandag 100 jaar. Het cabinepersoneel is trots op wat er door de jaren heen is opgebouwd, maar wij hebben als FNV Cabine ook moderne toekomstbestendige cao-voorstellen gedaan. Dat KLM ons voorstel heeft overgenomen om de doorstroming van cabin attendant naar leidinggevende te moderniseren vinden wij erg positief”, stelt Birte Nelen, onderhandelaar namens FNV Cabine.

VNC

Vakbond VNC beraadt zich nog of het bod van KLM aan de leden voorgelegd wordt. De bond betreurt het dat er op financieel vlak geen vooruitgang is. “Op arbeidsvoorwaardelijke punten die wij voor het cabinekorps goed willen regelen, hebben we wel voortgang geboekt”, stelt de vakbond.

Bestel nu het boek Love is in the Air!

Hoe een vlucht mensen met elkaar verbindt, geschreven door Renske Dragt.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button