CO2DuurzaamheidOverig nieuwsProfessional

Icelandair laat passagiers CO2 compenseren met bos

Passagiers van Icelandair en Air Iceland Connect kunnen vanaf nu de CO2 van hun vlucht compenseren. Ter compensatie wordt een bos op IJsland aangelegd.

CO2 per vlucht berekend

Icelandair en Air Iceland Connect hebben de gemiddelde CO2-emissie voor iedere vliegroute bepaald. Met een Carbon Calculator kunnen passagiers zien hoe groot de CO2-uitstoot van hun vlucht is en hoeveel bomen ze daarvoor kunnen planten. De uitstoot van een retourvlucht tussen Schiphol en Reykjavik wordt gecompenseerd door vijf bomen te planten.

Nieuwe stap

“Door onze passagiers en vrachtklanten een concrete CO2-compensatie tool te bieden, heeft Icelandair Group een nieuwe stap gezet in de richting van het verminderen van de milieu-impact van vliegreizen”, aldus Bogi Nils Bogason, CEO van Icelandair.

Duurzame initiatieven

Naast het compenseren van de CO2 heeft Icelandair meer duurzame initiatieven. De piloten zijn getraind om glijvluchten uit te voeren, waarmee minder kerosine verbruikt wordt. Ook wordt in de vloot rekening gehouden met duurzaamheid; veel vliegtuigen zijn voorzien van winglets. Met de Boeing 737 MAX worden, als het toestel weer mag vliegen, oudere toestellen als de 757 uitgefaseerd.

Andere airlines

Ook andere airlines bieden passagiers mogelijkheden om CO2 te compenseren. Bij Lufthansa kunnen reizigers biofuel kopen of bomen laten planten in Nicaragua. KLM biedt grote bedrijven de mogelijkheid om duurzame kerosine in te kopen via het Corporate Biofuel Programme.

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button