fbpx
NieuwsNL NieuwsProfessionalSchiphol Airport

Kaagbaan 7 weken overdag minder inzetbaar

Eén van de meestgebruikte start -en landingsbanen op Schiphol is vanaf eind oktober bijna twee maanden verminderd inzetbaar. Dit komt doordat er werkzaamheden zijn aan één van de rijbanen op de luchthaven. Dit meldt het bewonersaanspreekpunt Schiphol, BAS.

Werkzaamheden

Vliegtuigen maken op Schiphol gebruik van twee rijbanen die naast elkaar liggen. Op verschillende plaatsen bij de gates zijn kruispunten aangelegd waar de rijbaan overgestoken kan worden. Vanaf 29 oktober tot 22 december wordt op de luchthaven gewerkt aan één van de kruispunten vlak bij de Kaagbaan.

Beperkt inzetbaar

Door de werkzaamheden is Kaagbaan beperkt inzetbaar. Andere banen moeten dan vaker ingezet worden. Doordat er ’s nachts minder verkeer is, kan de baan dan wel volledig gebruikt worden. Rond kruispunt A8, waar de werkzaamheden zijn, kan maar één rijbaan gebruikt worden.

Vertragingen

Omdat vliegtuigen op elkaar moeten wachten, kan dit leiden tot vertragingen, voorspelt BAS. De bewuste kruising wordt veelvuldig gebruikt door vliegtuigen van en naar de diverse startbanen.

Inzet andere banen

Bij wind uit zuidelijke richting kan de Zwanenburgbaan ook voor starts naar het zuiden worden ingezet, bij wind uit het oosten of westen kan de Buitenveldertbaan gebruikt worden. Bij wind uit zuidelijke richting kan de Zwanenburgbaan ook voor starts naar het zuiden worden ingezet, bij wind uit het oosten of westen kan de Buitenveldertbaan gebruikt worden.

Onderhoud

Als de Kaagbaan buiten gebruik gaat, is dat niet de eerste keer dit jaar. Tussen 1 en 15 september was de baan ook al dicht. Toen werd er gepland onderhoud uitgevoerd.

Poll: welk KLM-vliegtuig wordt het meeste gemist?

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button