Frequente reizigerInflightNieuws

Qantas neemt vernieuwde A380 in gebruik

De Australische luchtvaartmaatschappij Qantas heeft de eerste vernieuwde A380 in gebruik genomen. Alle Superjumbo’s van de maatschappij krijgen een update.

Business Suites

Tijdens de update neemt Qantas het interieur van de A380’s onder handen. In de First class worden Qantas Business Suites geplaatst, in een 1-2-1 opstelling. De klasse blijft met 14 plaatsen even groot als voorheen.

De nieuwe first class (c) Qantas

In de vernieuwde A380 is de Premium Economy cabine verder uitgebreid. Waar eerst 35 stoelen stonden, staan er nu 60 opgesteld in de cabine, in een 2-3-2 configuratie Dat gaat ten koste van 30 stoelen in de economy class.

Cruciaal onderdeel

“De A380 is een cruciaal onderdeel van onze long-haul vloot. Dit upgrade-programma zorgt ervoor dat onze gasten kunnen genieten van alles wat dit toestel te bieden heeft”, zegt CEO Alan Joyce.

Grotere lounge

Het vernieuwde interieur betekent ook dat de on-board lounge van de A380 uitgebreid is. Daar is nu ruimte voor tien passagiers uit de First- en Business class.

Planning

De update kost volgens Qantas ongeveer 8 weken per toestel. Voor het einde van het jaar moeten nog twee A380’s omgebouwd zijn. Tegen het eind van 2020 moeten de elf resterende toestellen ook omgebouwd zijn.

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button