fbpx
NieuwsNL NieuwsProfessionalSchiphol Airport

Schiphol neemt groot belang in Australische luchthaven

Royal Schiphol Group neemt een belang van 35 procent in de luchthaven van de Australische stad Hobart. Dat maakte Schiphol dinsdagochtend bekend.

Groot belang

De luchthaven neemt samen met de Australische investeerder Queensland Investment Corporation (QIC) een totaal belang van 70 procent in de luchthaven. Beide partijen verdelen de aandelen eerlijk en krijgen 35 procent zeggenschap.

Tasmanië

Hobart Airport is het grootste vliegveld op Tasmanië en verwerkt jaarlijks 2,7 miljoen passagiers. In Australië is het de negende luchthaven qua passagiersaantallen. Vanaf de luchthaven zijn volgens Flightradar24 8 andere airports bereikbaar.

Strategie

Het belang in het vliegveld past in de internationale strategie van Schiphol, laat de luchthaven weten. “Het past in onze internationale strategie en ambities omdat onze financiële positie en expertise van de groep erop vooruitgaan”, stelt de luchthaven.

Brisbane Airport

Australië is voor Schiphol Group geen onbekend terrein. De luchthaven heeft sinds 1997 een belang in Brisbane Airport. Dat belang bedraagt op dit moment 18,7 procent.

✈️ Ontvang 20.000 Flying Blue Miles met een American Express kaart

Vraag een American Express Gold creditcard aan en ontvang daarbij tijdelijk 20.000 Flying Blue miles. Ter illustratie: een KLM-vlucht Amsterdam-Berlijn begint momenteel al vanaf 4.500 miles, exclusief belastingen. Lees de voorwaarden alvorens de kaart aan te vragen.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button