fbpx
AirlinesFrequente reizigersNaast het nieuws

Airlines springen in gat van Adria Airways

Na het faillissement van Adria Airways starten diverse airlines nieuwe lijndiensten naar Slovenië op. Onder andere bijna alle airlines uit de Lufthansa Group hebben zich inmiddels gemeld.

Verbindingen

Met het faillissement van Adria Airways vallen voor Slovenië een groot aantal verbindingen weg. De carrier voerde vluchten uit naar een groot aantal Europese bestemmingen. Onder andere Brussel, Frankfurt, München en Amsterdam werden bediend.

Monopolie Brussel

Op een aantal routes had Adria een monopoliepositie. Dat was onder andere zo op de route naar Brussel. Na het faillissement maakte Brussels Airlines dinsdag al bekend de route over te zullen nemen.

Lufthansa Group

Ook bijna alle resterende airlines van de Lufthansa Group stappen nu in de routes naar de Sloveense hoofdstad. Vanuit München en Frankfurt gaat Lufthansa vliegen, Austrian verbindt Wenen met Ljubljana. Vanuit Zürich biedt Swiss vanaf 27 oktober vluchten aan.

Gevolgen Swiss air

Door het faillissement van Adria heeft Swiss Air ook andere problemen. De luchtvaartmaatschappij biedt vluchten aan tussen Zürich en Lugano, maar gebruikte vliegtuigen en personeel van Adria om de vluchten uit te voeren.

Schiphol

Adria Airways voerde ook lijndiensten uit naar Schiphol. Omdat ook Transavia vluchten aanbiedt op de route, blijft Ljubljana ook vanuit Nederland bereikbaar.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button