AirlinesNieuwsProfessional

FAA verleent licentie aan eerste drone-airline

De Federal Aviation Administration heeft voor het eerst een licentie verleent aan een drone-airline: UPS Flight Forward. Het bedrijf wil met drones onder andere pakketjes bezorgen.

Certificering

In juli werd bekend dat UPS een dronemaatschappij opricht. Nu heeft de maatschappij daar een licentie voor gekregen, een zogeheten Part 135-certificering. Deze certificering legt de basis voor drone-vluchten buiten het gezichtsveld van de bestuurder en voor vluchten die overdag en ’s nachts plaatsvinden. Dergelijke vluchten zijn zeer beperkt in de Verenigde Staten en worden slechts uitzonderlijk goedgekeurd.

Bloed

Met de licentie mag UPS commerciële vluchten met meerdere drones uitvoeren. Ook wil het bedrijf hiermee medicijnen naar ziekenhuizen vliegen. UPS werkt samen met het North Carolina Department of Transportation (NCDOT) aan het Unmanned Aircraft Systems Integration Pilot Program. Als onderdeel van dit programma zijn er al een aantal keer bloedbuisjes gevlogen naar een ziekenhuis in North Carolina.

Grote stap

“Dit is een grote stap voorwaarts in de integratie van onbemande vliegtuigen in het luchtruim en het uitbreiden van toegang tot gezondheidszorg voor North Carolina. Het bouwt verder op het succes van het nationale Integration Pilot Porgram”, zegt Elaine L. Chao, U.S. Secretary of Transportation.

Word vriend van Up in the Sky!

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close