fbpx
Naast het nieuwsPiloten en CrewProfessional

Franse piloten stemmen in met uitbreiding Transavia

Piloten van de Franse tak van Transavia hebben ingestemd met een uitbreiding van de maatschappij. Vakbond SNPL meldt dat een grote meerderheid van de leden akkoord is.

Uitbreiding

De vliegers werd gevraagd om in te stemmen met een plan waarmee Transavia Frankrijk kan uitbreiden. In 2014 werd vastgelegd dat de maatschappij maximaal 40 vliegtuigen mocht hebben; op dit moment zijn dat er 38.

Betrokkenheid

Volgens vakbond SNPL laat de stemming zien dat de Transavia-piloten betrokken willen zijn bij de maatschappij. “Door op hun beurt deze belangrijke overeenkomst goed te keuren, openen de piloten van Transavia Frankrijk de deuren naar de volledige ontwikkeling van hun bedrijf, dat in de toekomst in staat zal zijn zijn positie als belangrijke speler volledig te versterken het middellange afstandssegment van de AF-KLM-groep”, zegt Cyril Cavanne, vice-president van SNPL Transavia 

‘Sterke speler’

“Een grotere operatie van Transavia Frankrijk beschermt de huidige omvang van het routenetwerk van Air France en positioneert Transavia als een sterke speler in de competitieve low-costmarkt”, liet Air France-KLM eerder weten.

Piloten Air France

Piloten van Air France kregen ook de mogelijkheid om in te stemmen met het plan; zij deden dat eind mei al. De Air France-vliegers zorgden er in 2014 voor dat de Transavia-vloot beperkt werd op veertig toestellen; ze wilden hiermee voorkomen dat vluchten van Air France overgeheveld zouden worden naar Transavia.

Poll: welk KLM-vliegtuig wordt het meeste gemist?

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button