DuurzaamheidNieuwsProfessional

Lufthansa versterkt samenwerking voor hernieuwbare brandstof

Lufthansa versterkt de samenwerking met Neste, een producent van hernieuwbare brandstof.

Hernieuwbaar

Als onderdeel van de samenwerking gebruikt Lufthansa op vluchten die vertrekken vanuit Frankfurt een mix van de hernieuwbare brandstof voor vliegtuigen van Neste en fossiele vliegtuigbrandstof. De eerste batch hernieuwbare vliegtuigbrandstof is eerder dit jaar aan Lufthansa geleverd.

Samenwerking

De samenwerking tussen Neste en Lufthansa begon in 2011, toen Lufthansa tests uitvoerde met hernieuwbare vliegtuigbrandstof op in totaal 1187 vluchten tussen Frankfurt in Hamburg als onderdeel van het gezamenlijke project ‘BurnFair’.

Productie

De duurzame brandstof van Neste wordt gemaakt van hernieuwbare afvalstromen en restgrondstoffen. Gedurende de levenscyclus heeft hernieuwbare vliegtuigbrandstof inclusief de logistieke impact een 80% kleinere koolstofvoetafdruk dan fossiele vliegtuigbrandstof. Vermengd met fossiele vliegtuigbrandstof is deze brandstof volledig compatibel met de bestaande straalmotorentechnologie en de huidige infrastructuur voor brandstofdistributie.

Word vriend van Up in the Sky!

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close