fbpx
DuurzaamheidNieuwsProfessional

Lufthansa versterkt samenwerking voor hernieuwbare brandstof

Lufthansa versterkt de samenwerking met Neste, een producent van hernieuwbare brandstof.

Hernieuwbaar

Als onderdeel van de samenwerking gebruikt Lufthansa op vluchten die vertrekken vanuit Frankfurt een mix van de hernieuwbare brandstof voor vliegtuigen van Neste en fossiele vliegtuigbrandstof. De eerste batch hernieuwbare vliegtuigbrandstof is eerder dit jaar aan Lufthansa geleverd.

Samenwerking

De samenwerking tussen Neste en Lufthansa begon in 2011, toen Lufthansa tests uitvoerde met hernieuwbare vliegtuigbrandstof op in totaal 1187 vluchten tussen Frankfurt in Hamburg als onderdeel van het gezamenlijke project ‘BurnFair’.

Productie

De duurzame brandstof van Neste wordt gemaakt van hernieuwbare afvalstromen en restgrondstoffen. Gedurende de levenscyclus heeft hernieuwbare vliegtuigbrandstof inclusief de logistieke impact een 80% kleinere koolstofvoetafdruk dan fossiele vliegtuigbrandstof. Vermengd met fossiele vliegtuigbrandstof is deze brandstof volledig compatibel met de bestaande straalmotorentechnologie en de huidige infrastructuur voor brandstofdistributie.

Help mee de meest realistische B737NG-simulator naar Nederland te halen!

Bij Up in the Sky houden we van de luchtvaart, dat moge duidelijk zijn. Nu willen we de nieuwste B737NG-simulator mét 4K-resolutie-projectors op de Nederlandse (particuliere) markt brengen. De benodigde investering hiervoor bedraagt anderhalve ton. Wil jij meehelpen financieren en rente ontvangen? Stuur een mail naar [email protected] voor meer informatie.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button