fbpx
DuurzaamheidNieuwsProfessional

Lufthansa versterkt samenwerking voor hernieuwbare brandstof

Lufthansa versterkt de samenwerking met Neste, een producent van hernieuwbare brandstof.

Hernieuwbaar

Als onderdeel van de samenwerking gebruikt Lufthansa op vluchten die vertrekken vanuit Frankfurt een mix van de hernieuwbare brandstof voor vliegtuigen van Neste en fossiele vliegtuigbrandstof. De eerste batch hernieuwbare vliegtuigbrandstof is eerder dit jaar aan Lufthansa geleverd.

Samenwerking

De samenwerking tussen Neste en Lufthansa begon in 2011, toen Lufthansa tests uitvoerde met hernieuwbare vliegtuigbrandstof op in totaal 1187 vluchten tussen Frankfurt in Hamburg als onderdeel van het gezamenlijke project ‘BurnFair’.

Productie

De duurzame brandstof van Neste wordt gemaakt van hernieuwbare afvalstromen en restgrondstoffen. Gedurende de levenscyclus heeft hernieuwbare vliegtuigbrandstof inclusief de logistieke impact een 80% kleinere koolstofvoetafdruk dan fossiele vliegtuigbrandstof. Vermengd met fossiele vliegtuigbrandstof is deze brandstof volledig compatibel met de bestaande straalmotorentechnologie en de huidige infrastructuur voor brandstofdistributie.

Haal deze 1:150 B747-400 KLM nu in huis!

Bestel dit schitterende schaalmodel van the Queen of the Skies, nu voor slechts €89,95. Het model weegt ruim 1,8kg en is 47cm lang, een ware blikvanger.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button