fbpx
AirlinesFinancieelFrequente reizigersNieuws

Malaysia start codeshare met British Airways

Passagiers van Malaysia Airlines kunnen vanaf nu rechtstreeks tickets boeken voor vluchten naar bestemmingen in het Verenigd Koninkrijk en in Europa. De airline begint een codeshare met British Airways op een aantal routes.

Verenigd Koninkrijk

Malaysia vliegt zelf twee keer per dag heen en weer tussen Kuala Lumpur en Londen Heathrow. In samenwerking met BA worden vanaf vandaag ook Aberdeen, Belfast, Edinburgh, Glasgow, Manchester en Newcastle aangeboden als bestemming. Doordat de vluchten onder een Malaysia-vluchtnummer uitgevoerd worden, kunnen ze makkelijker geboekt worden.

Europese bestemmingen

Naast de bestemmingen in het Verenigd Koninkrijk worden via British Airways ook een aantal luchthavens op het Europese vasteland beschikbaar voor Malaysia. Het gaat om Barcelona, Berlijn, Kopenhagen, Wenen, Brussel, Genève, Hamburg, Lyon, Toulouse en Parijs.

Zelf vliegt Malaysia alleen rechtstreeks naar Londen Heathrow, nadat in 2016 de route naar Amsterdam gestaakt werd. De codeshare voor de Europese routes moet nog wel worden goedgekeurd, meldt Malaysia Airlines.

Bestemmingen in Azië

Voor passagiers van British Airlines komen er veertien nieuwe bestemmingen van Malaysia Airlines bij. Zo worden in Maleisië de luchthavens van Langkawi, Penang en Bintulu bereikbaar. Ook bestemmingen in Australië, Nieuw-Zeeland, Cambodja, Indonesië en Vietnam maken deel uit van de codeshare.

Strategie

Na een aantal moeilijke jaren focust Malaysia zich nu zelf op het uitvoeren van regionale vluchten. Op lange afstanden worden bestemmingen aangeboden via codeshares. Zowel Malaysia als BA maken deel uit van de Oneworld-alliantie.

“Deze codeshare geeft ons een geweldige kans om ons netwerk in het Verenigd Koninkrijk en Europa uit te breiden zonder dat we eigen vluchten moeten opstarten naar de diverse luchthavens”, zegt CEO Izham Ismael van Malaysia Airlines. “Ik ben ervan overtuigd dat passagiers zullen profiteren van de toegenomen keuze in bestemmingen.”

Haal deze 1:150 B747-400 KLM nu in huis!

Bestel dit schitterende schaalmodel van the Queen of the Skies, nu voor slechts €89,95. Het model weegt ruim 1,8kg en is 47cm lang, een ware blikvanger.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button