737 MAXNieuwsPilotenProfessional

Piloten American eisen meer geld vanwege 737 MAX

Vliegers van American Airlines willen door de maatschappij financieel gecompenseerd worden omdat ze minder uren kunnen vliegen. Dat komt doordat American de 737 MAX niet mag inzetten.

Compensatie delen

Volgens persbureau Reuters wil de Allied Pilots Association (APA) van American de garantie dat een eventuele compensatie van Boeing verdeeld wordt onder het personeel. Concurrent Southwest heeft zo’n zelfde deal: ceo Gary Kelly heeft zijn piloten volgens diverse media beloofd Boeing’s compensatie te zullen verdelen.

Effecten

Doordat American niet met de 737 MAX mag vliegen, moeten tienduizenden vluchten geschrapt worden en kunnen piloten minder vlieguren maken. American houdt de 737 MAX in ieder geval tot begin december aan de grond. “Het effect is daadwerkelijk meetbaar”, zegt Eric Ferguson, voorzitter van APA tegen Reuters. “Wij zoeken dezelfde oplossing”, stelt Ferguson, verwijzend naar de afspraken die Southwest heeft met de piloten.

Schadevergoeding

Vliegtuigbouwer Boeing onderhandelt met diverse airlines over schadevergoedingen omdat zij de 737 MAX niet mogen inzetten. Onder andere met Icelandair zou al overeenstemming bereikt zijn. Ierse media meldden in mei dit jaar al dat Ryanair zou kunnen rekenen op miljoenen euro’s compensatie.

Word vriend van Up in the Sky!

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close