CO2DuurzaamheidOverig nieuwsProfessional

Bedrijfsleven investeert in biokerosine SkyNRG

Het bedrijfsleven kan vanaf vandaag investeren in duurzame kerosine van SkyNRG. Met het ‘Board Now’ committeren onder andere consultancybureau PwC en Skyscanner zich aan de ontwikkeling van biokerosine.

Vijf jaar

De bedrijven die meedoen aan Board Now committeren zich voor een periode van 5 jaar aan de afname van duurzame vliegtuigbrandstof. Met de investering van de bedrijven overbrugt SkyNRG het prijsverschil tussen duurzame en fossiele brandstoffen te overbruggen.

Duurzame strategie

Bij PwC doen we onze uiterste best om de CO-2 uitstoot van onze zakelijke vluchten flink te reduceren. De afname van duurzame vliegtuigbrandstof draagt daar aan bij,” zegt Renate de Lange, lid van de Raad van Bestuur, “Onze afspraken met SkyNRG versterken onze duurzaam reizenstrategie en zijn voor ons de juiste stappen richting een duurzame luchtvaart.”

Transitie versnellen

“Met de hulp van vooraanstaande organisaties die deelnemen in Board Now, die er voor kiezen om duurzaam te vliegen en te investeren in duurzame kerosine zijn wij in staat om de energietransitie te versnellen”, zegt Theye Veen, Managing Director van SkyNRG.

Fabriek

SkyNRG heeft grootse plannen met duurzame kerosine. In Delfzijl moet een fabriek vanaf 2022 100.000 ton biokerosine produceren. Op dit moment maakt één fabriek in Los Angeles 5.000 ton per jaar. KLM wordt de grootste afnemer van het product. De biofuel wordt per boot vanuit Groningen richting Schiphol vervoerd.

Help Up de crisis door!

en word vriend

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Wie wil er nou geen vriend van ons worden?

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close

Geen advertenties?

Wil je liever geen advertenties? Dat kan als je vriend van Up wordt: https://www.upinthesky.nl/vriend-shop/