fbpx
DuurzaamheidNaast het nieuwsProfessional

Bedrijfsleven investeert in biokerosine SkyNRG

Het bedrijfsleven kan vanaf vandaag investeren in duurzame kerosine van SkyNRG. Met het ‘Board Now’ committeren onder andere consultancybureau PwC en Skyscanner zich aan de ontwikkeling van biokerosine.

Vijf jaar

De bedrijven die meedoen aan Board Now committeren zich voor een periode van 5 jaar aan de afname van duurzame vliegtuigbrandstof. Met de investering van de bedrijven overbrugt SkyNRG het prijsverschil tussen duurzame en fossiele brandstoffen te overbruggen.

Duurzame strategie

Bij PwC doen we onze uiterste best om de CO-2 uitstoot van onze zakelijke vluchten flink te reduceren. De afname van duurzame vliegtuigbrandstof draagt daar aan bij,” zegt Renate de Lange, lid van de Raad van Bestuur, “Onze afspraken met SkyNRG versterken onze duurzaam reizenstrategie en zijn voor ons de juiste stappen richting een duurzame luchtvaart.”

Transitie versnellen

“Met de hulp van vooraanstaande organisaties die deelnemen in Board Now, die er voor kiezen om duurzaam te vliegen en te investeren in duurzame kerosine zijn wij in staat om de energietransitie te versnellen”, zegt Theye Veen, Managing Director van SkyNRG.

Fabriek

SkyNRG heeft grootse plannen met duurzame kerosine. In Delfzijl moet een fabriek vanaf 2022 100.000 ton biokerosine produceren. Op dit moment maakt één fabriek in Los Angeles 5.000 ton per jaar. KLM wordt de grootste afnemer van het product. De biofuel wordt per boot vanuit Groningen richting Schiphol vervoerd.

Haal jouw KLM-staart in huis!

Nieuw in de webshop van Up, een KLM-staart op houten voet. Speciaal voor de echte KLM-fans.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button