fbpx
IncidentenNieuwsProfessionalVeiligheid

‘Mogelijk scheurtjes: FAA eist inspectie van 1900 737’s’

De Amerikaanse luchtvaartautoriteit FAA eist dat Amerikaanse maatschappijen in korte tijd een aantal Boeing 737’s inspecteren. Een verbindend onderdeel tussen de romp en de vleugels zou kunnen barsten. 

Airworthiness Directive

In een Airworthiness Directive legt de FAA aan gebruikers van de Boeing 737-700, -800 en -900 op dat zij hun vliegtuigen extra inspecteren. Voor 165 vliegtuigen moet de inspectie binnen een week uitgevoerd worden, meldt persbureau Reuters.

Pickle fork

De problemen kwamen vorige week al aan het licht. Boeing meldde toen dat de zogeheten ‘pickle fork’ zou kunnen barsten. Dit onderdeel moet de balans in het vliegtuig bewaren en de aerodynamische krachten opvangen. Normaal gesproken zou die meer dan 90.000 vluchten mee moeten gaan.

Inspectie 1900 737’s

De inspectie moet volgens Reuters uitgevoerd worden bij 1911 737’s die in de Verenigde Staten geregistreerd zijn. Het inspecteren van de vliegtuigen kost ongeveer een uur, stelt het persbureau.

Bestel nu een uniek custom made raampaneel!

Dit unieke raampaneel uit een Boeing 737-BBJ kun je naar eigen smaak laten bewerken.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button