fbpx
AirlinesIncidentenNaast het nieuws

Rusland klaagt piloot gecrashte Superjet aan

De piloot die afgelopen mei betrokken was bij een crashlanding van een Superjet van Aeroflot, wordt aangeklaagd. Volgens het Onderzoeksbureau van de Russische federatie heeft de vlieger nalatig gehandeld. Bij de crash kwamen 41 mensen om het leven.

Blikseminslag

De piloot vloog op 5 mei dit jaar een Aeroflot-vlucht van Moskou Sheremetjevo naar Moermansk. Vlak na de start werd de Superjet-100 geraakt door een blikseminslag. Daarna volgde een ruwe landing op het vliegveld, waardoor brand uitbrak aan boord. In die brand kwamen 41 mensen om het leven.

Harde landing

Een Russische aanklager stelt dat de piloot verantwoordelijk was voor de harde landing en dat “daaropvolgende acties” zorgden voor “vernietiging en ontbranding” van het vliegtuig. Volgens FlightGlobal blijkt uit het onderzoeksrapport dat de piloot abrupte bewegingen maakte met de stuurknuppel.

Te snel

In een voorlopig onderzoeksrapport concludeerden Russische onderzoekers eerder al dat de Superjet te snel op de luchthaven af vloog en te zwaar beladen was.

✈️ Ontvang 20.000 Flying Blue Miles met een American Express kaart

Vraag een American Express Gold creditcard aan en ontvang daarbij tijdelijk 20.000 Flying Blue miles. Ter illustratie: een KLM-vlucht Amsterdam-Berlijn begint momenteel al vanaf 4.500 miles, exclusief belastingen. Lees de voorwaarden alvorens de kaart aan te vragen.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button