fbpx
DuurzaamheidEditors choiceInnovatieNaast het nieuwsProfessional

Transavia wil kerosine besparen met innovatieve vliegtuigromp

Transavia gaat een start-up ondersteunen die met een innovatieve vliegtuigromp kerosine wil besparen. Dimple Aerospace brengt kuiltjes in de romp aan, waardoor de luchtweerstand van vliegtuigen moet verminderen.

Investeringsfonds

Transavia richtte in juni een eigen investeringsfonds op om start-ups te helpen met innovatieve ontwikkelingen. Met Transavia Ventures moeten de ontwikkelingen versneld worden. In eerste instantie investeert het fonds in een aantal start-ups.

Intentieovereenkomst

De luchtvaartmaatschappij en Dimple Aerospace ondertekenden deze week een intentieovereenkomst voor een mogelijke investering van €175.000. Dimple gaat de techniek het komende jaar verder ontwikkelen. Daarbij kan overlegd worden met specialisten van Transavia. Als de resultaten positief zijn, kan de maatschappij verder investeren.

Dimples (c) Transavia

Waardevol

” Werken met Transavia is voor ons zeer waardevol. Zowel in hun rol als investeerder en als mogelijke eerste grote klant. De sterke wil en daadkracht van Transavia om de luchtvaart groener te maken werkt zeer aanstekelijk”, zegt Olaf van Campenhout, mede-oprichter van Dimple Aerospace.

Bestel de limited edition DC-3 'Rosinenbomber'-Aviationtag!

Ondersteun Up in the Sky in haar missie om meer unieke content te maken en haal dit stukje luchtvaartgeschiedenis in huis. Deze iconische DC3 heeft nog dienst gedaan tijdens de Tweede Wereldoorlog en heeft in 2008 als laatste vliegtuig, samen met een Junkers Ju-52, vanaf Berlin Tempelhof gevlogen.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button