DuurzaamheidEditors choiceInnovatieOverig nieuwsProfessional

Transavia wil kerosine besparen met innovatieve vliegtuigromp

Transavia gaat een start-up ondersteunen die met een innovatieve vliegtuigromp kerosine wil besparen. Dimple Aerospace brengt kuiltjes in de romp aan, waardoor de luchtweerstand van vliegtuigen moet verminderen.

Investeringsfonds

Transavia richtte in juni een eigen investeringsfonds op om start-ups te helpen met innovatieve ontwikkelingen. Met Transavia Ventures moeten de ontwikkelingen versneld worden. In eerste instantie investeert het fonds in een aantal start-ups.

Intentieovereenkomst

De luchtvaartmaatschappij en Dimple Aerospace ondertekenden deze week een intentieovereenkomst voor een mogelijke investering van €175.000. Dimple gaat de techniek het komende jaar verder ontwikkelen. Daarbij kan overlegd worden met specialisten van Transavia. Als de resultaten positief zijn, kan de maatschappij verder investeren.

Dimples (c) Transavia

Waardevol

” Werken met Transavia is voor ons zeer waardevol. Zowel in hun rol als investeerder en als mogelijke eerste grote klant. De sterke wil en daadkracht van Transavia om de luchtvaart groener te maken werkt zeer aanstekelijk”, zegt Olaf van Campenhout, mede-oprichter van Dimple Aerospace.

Word vriend van Up in the Sky!

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close