AirbusFinancieelNieuwsVliegtuigtype & -bouwer

Verenigde Staten maakt nieuwe toestellen Airbus 10% duurder

Amerikaanse luchtvaartmaatschappijen die nieuwe vliegtuigen bestellen bij Airbus, betalen vanaf 18 oktober tien procent meer dan de catalogusprijs. Dat komt door de importheffingen die de Verenigde Staten mag opleggen.

Heffing 7,5 miljard

Wereldhandelsorganisatie WTO bepaalde gisteren dat de Verenigde Staten voor $ 7,5 miljard aan extra importhefingen mag opleggen op Europese producten. Het Office of the US Trade Representative (USTR) maakte daarna duidelijk op welke producten de heffing komt.

Vliegtuigen

Omdat het geschil met de Europese Unie draaide om staatssteun voor Airbus, worden vliegtuigen in ieder geval duurder. Voor nieuwe civiele vliegtuigen uit het Verenigd Koninkrijk, Duitsland, Spanje of Frankrijk gaat de prijs met tien procent omhoog. Door de omschrijving van de landen wordt vooral vliegtuigbouwer Airbus getroffen.

Uitzonderingen

Militaire toestellen worden uitgezonderd van de regel. Volgens persbureau Reuters worden ook delen van vliegtuigen niet belast. Dat is deels goed nieuws voor Airbus. Het concern bouwt in de Amerikaanse staat Alabama A320’s af. De onderdelen voor die toestellen worden per schip naar de fabriek in Mobile vervoerd. Als ook op de onderdelen een heffing zou komen, zou de uiteindelijke prijs nog hoger uitvallen.

Whiskey en sweaters

Naast vliegtuigen worden ook veel andere producten duurder gemaakt. Voor onder andere whiskey, sweaters, olijven, kaas en youghurt gaat de prijs met 25 procent omhoog. Dit geldt voor producten uit alle landen van de Europese Unie.

Help Up de crisis door!

en word vriend

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Wie wil er nou geen vriend van ons worden?

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close

Geen advertenties?

Wil je liever geen advertenties? Dat kan als je vriend van Up wordt: https://www.upinthesky.nl/vriend-shop/