737 MAXNieuws

737 MAX in opslag ondanks optimisme Boeing

Ondanks de verwachting van Boeing dat de 737 MAX in het najaar weer de lucht in kan, gaan de toestellen nu massaal naar opslagplaatsen. De reden voor de plotselinge opslag is de komst van de winter.

Toestemming

De 737 MAX mag eigenlijk niet meer vliegen, maar er wordt een uitzondering gemaakt voor herpositioneringsvluchten. Afgelopen zomer is er nog een 737 MAX van TUI op Schiphol geland na een herpositioneringsvlucht uit Sofia. Het vliegtuig strandde in de Bulgaarse hoofdstad toen het Europese luchtruim werd gesloten voor het type.

Klimaat

Icelandair vliegt de al geleverde 737 MAX toestellen over naar Toulouse in Frankrijk zodat de toestellen niet stil hoeven te staan in de strenge IJslandse winter. Het Singaporese SilkAir vliegt de 737 MAX vliegtuigen naar Alice Springs in Australië. Het droge woestijnklimaat is een stuk beter voor de toestellen dan het tropische Singapore.

Help Up de crisis door!

en word vriend

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Wie wil er nou geen vriend van ons worden?

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close