fbpx
Air France-KLMNieuws

‘Air France-KLM moet stoppen met no-showclausule’

De Belgische rechter heeft besloten dat de no-showclausule van Air France-KLM onrechtmatig is. De Frans-Nederlandse luchtvaartonderneming moet deze clausule per direct schrappen op straffe van een dwangsom van 2500 euro per dag.

Clausule

De no-showclausule houdt in dat een reiziger die niet komt opdagen voor de heenvlucht, geweigerd kan worden op de terugvlucht. Verschillende consumentenorganisaties, onder leiding van het Belgische Test Aankoop, vonden dit onrechtvaardig en stapten naar de rechter. Daar hebben zij donderdag hun gelijk gekregen.

Kosten

De consumentenorganisaties zijn van mening dat reizigers op kosten werden gejaagd door de clausule. Bij het missen van de heenvlucht moet de passagier zelf een andere vlucht regelen. De consumentenorganisaties vinden het oneerlijk als de reiziger ook de terugvlucht verliest.

Haal jouw KLM-staart in huis!

Nieuw in de webshop van Up, een KLM-staart op houten voet. Speciaal voor de echte KLM-fans.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button