Long-haul low-costNieuwsRoutesTrans-Atlantisch

Canadees Air Transat met A321LR naar Kopenhagen

Air Transat opent in de zomer van 2020 een nieuwe sezoensroute van Montreal naar Kopenhagen. De vluchten zullen worden uitgevoerd met de long range variant van de Airbus A321neo.

Oceaan

Air Transat is niet de eerste maatschappij die de Atlantische oceaan oversteekt met de A321LR. TAP zette het toestel in mei al in tussen Porto en New York. De lange afstands varianten van de A321 bieden luchtvaartmaatschappijen de mogelijkheid om rendabel vluchten uit te voeren op routes met relatief weinig vraag.

Seizoensgebonden

De vluchten tussen Montreal en kopenhagen worden enkel in de zomer uitgevoerd. Dit is niet alleen omdat er in de zomer meer vraag zou zijn tussen de steden, maar ook omdat er in de winter frequent onvoorziene tankstops gemaakt zouden moeten worden. Ongunstige winden in de winter betekenen voor de A321LR een iets beperkter vliegbereik.

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button