Long-haul low-costNieuwsRoutesTrans-Atlantisch

Canadees Air Transat met A321LR naar Kopenhagen

Air Transat opent in de zomer van 2020 een nieuwe sezoensroute van Montreal naar Kopenhagen. De vluchten zullen worden uitgevoerd met de long range variant van de Airbus A321neo.

Oceaan

Air Transat is niet de eerste maatschappij die de Atlantische oceaan oversteekt met de A321LR. TAP zette het toestel in mei al in tussen Porto en New York. De lange afstands varianten van de A321 bieden luchtvaartmaatschappijen de mogelijkheid om rendabel vluchten uit te voeren op routes met relatief weinig vraag.

Seizoensgebonden

De vluchten tussen Montreal en kopenhagen worden enkel in de zomer uitgevoerd. Dit is niet alleen omdat er in de zomer meer vraag zou zijn tussen de steden, maar ook omdat er in de winter frequent onvoorziene tankstops gemaakt zouden moeten worden. Ongunstige winden in de winter betekenen voor de A321LR een iets beperkter vliegbereik.

Word vriend van Up in the Sky!

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close