fbpx
NieuwsRotterdam The Hague

‘Easyjet vlucht naar Schiphol wijkt uit door brandstoftekort’

Een Airbus A320 van Easyjet onderweg van Venetië naar Amsterdam is dinsdagavond uitgeweken naar de luchthaven van Rotterdam. Door een storm dreigde er een brandstoftekort te ontstaan, wat de piloten deed besluiten het toestel in Rotterdam aan de grond te zetten.

Cirkelen

Door een storm boven Schiphol zou het toestel naar alle waarschijnlijkheid enige tijd hebben moeten rondcirkelen in hevige turbulentie alvorens te landen op de luchthaven. “Dat risico wilde de piloten niet nemen, omdat veiligheid en comfort voor passagiers en crew voorop staan.” zo bevestigde een woordvoerster van Easyjet aan De Telegraaf.

Vervoer

Voor vervangend vervoer naar Schiphol heeft Easyjet niet gezorgd. Passagiers moesten met het OV of per taxi naar Amsterdam. Easyjet heeft aangegeven de kosten van het vervangende vervoer te zullen vergoeden.

Vlieg zelf in een Boeing 737 bij SimFlying!

Bij SimFlying verwelkomen we je graag aan boord van onze Boeing 737NG-simulator, zowel voor mensen met én zonder vliegervaring. Kijk voor meer informatie op de website www.simflying.nl.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button