fbpx
DuurzaamheidFinancieelNieuwsProfessional

KLM en Microsoft willen samen luchtvaart verduurzamen

KLM en Microsoft hebben deze week in Washington een intentieverklaring ondertekend om de mogelijkheden voor een samenwerking op het gebied van duurzame luchtvaart te onderzoeken.

Brandstof

De overeenkomst bevat onder andere het streven om Sustainable Aviation Fuel (SAF) aan te kopen. Daarmee kan de CO2-uitstoot verminderd worden tot wel 80 procent in vergelijking met fossiele brandstof. Dat is mogelijk bij grootschalige toepassing en in elke levensfase van de toestellen. Microsoft zal een hoeveelheid SAF aanschaffen om te gebruiken voor alle vluchten die Microsoft-medewerkers tussen de VS en Nederland maken met KLM en Delta Air Lines.

Doelstellingen

“Nu Microsoft en KLM de krachten bundelen, biedt dat reële kansen voor het versnellen van de ontwikkeling van duurzame luchtvaart”, vertelt Boet Kreiken, Executive Vice President Customer Experience bij KLM. “KLM gelooft dat de productie van duurzame vliegtuigbrandstoffen op de middellange en lange termijn van belang is voor het halen van de doelstellingen voor de CO2-reductie binnen de luchtvaartsector. Samen met partners zoals Microsoft kunnen we dit veel sneller realiseren.”

Blauwdruk

Ook willen de twee kijken op welke andere gebieden kan worden samen gewerkt om de duurzaamheid te vergroten en de uitstoot te verkleinen. Zo willen KLM en Microsoft uiteindelijk een ‘blauwdruk’ ontwikkelen die andere bedrijven in staat stelt de vraag naar duurzame luchtvaartoplossingen te stimuleren.

Bestel het 192-pagina dikke Schiphol.jpg fotoboek!

Ondersteun Up in the Sky in haar missie om meer unieke content te maken en bestel het Schiphol.jpg fotoboek voor €25,- inclusief verzending, ⭐⭐⭐⭐⭐ op Bol.com (4.7 uit 5).

Bestel hier! Voor 15:00 besteld = de volgende dag bezorgd.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button