F-35LiefhebberMilitairNieuwsNL nieuws

‘Komst F-35 in oktober leidt tot verkeersmaatregelen Friesland’

De eerste twee in Italië gefabriceerde Nederlandse F-35’s worden op 31 oktober in Leeuwarden verwacht. Vanwege de verwachte belangstelling kondigt de provincie Friesland ingrijpende maatregelen aan.

Verkeersmaatregelen

De eerste F-35’s zullen donderdagmiddag 31 oktober arriveren op de Friese vliegbasis. De nieuwe straaljager van de Koninklijke Luchtmacht zorgt naar alle waarschijnlijkheid voor veel drukte van zowel vliegtuigspotters als dagjesmensen. De hoofdweg tussen Leeuwarden en Stiens zal daarom tussen 13:00 en 16:00 in beide richtingen worden afgesloten voor al het verkeer, met uitzondering van de lijnbussen. De parallelweg wordt ook afgesloten, behalve voor fietsers en bromfietsers. Ook zal er de hele dag een maximum snelheid gelden van 50 kilometer per uur en voor een gedeelte van deze weg 30 kilometer per uur.

Parkeerplaats

Voor belangstellenden zal er in Jelsum een parkeerplaats ingericht worden in een weiland langs het Piter Rindertsreedsje 3. Als blijkt dat de parkeerruimte niet voldoende is, zal het alsnog toegestaan zijn om langs de parallelweg Leeuwarden – Stiens te parkeren. In het verleden is echter gebleken dat men meteen op de parallelweg parkeert en daarom zal de politie deze route in eerste instantie volledig afsluiten.

Tags

Gerelateerde artikelen

Back to top button