F-35LiefhebberMilitairNieuwsNL nieuws

‘Komst F-35 in oktober leidt tot verkeersmaatregelen Friesland’

De eerste twee in Italië gefabriceerde Nederlandse F-35’s worden op 31 oktober in Leeuwarden verwacht. Vanwege de verwachte belangstelling kondigt de provincie Friesland ingrijpende maatregelen aan.

Verkeersmaatregelen

De eerste F-35’s zullen donderdagmiddag 31 oktober arriveren op de Friese vliegbasis. De nieuwe straaljager van de Koninklijke Luchtmacht zorgt naar alle waarschijnlijkheid voor veel drukte van zowel vliegtuigspotters als dagjesmensen. De hoofdweg tussen Leeuwarden en Stiens zal daarom tussen 13:00 en 16:00 in beide richtingen worden afgesloten voor al het verkeer, met uitzondering van de lijnbussen. De parallelweg wordt ook afgesloten, behalve voor fietsers en bromfietsers. Ook zal er de hele dag een maximum snelheid gelden van 50 kilometer per uur en voor een gedeelte van deze weg 30 kilometer per uur.

Parkeerplaats

Voor belangstellenden zal er in Jelsum een parkeerplaats ingericht worden in een weiland langs het Piter Rindertsreedsje 3. Als blijkt dat de parkeerruimte niet voldoende is, zal het alsnog toegestaan zijn om langs de parallelweg Leeuwarden – Stiens te parkeren. In het verleden is echter gebleken dat men meteen op de parallelweg parkeert en daarom zal de politie deze route in eerste instantie volledig afsluiten.

Help Up de crisis door!

en word vriend

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Wie wil er nou geen vriend van ons worden?

Tags

Daniel Ravenswaay

Militair luchtvaart fotograaf. Daniel is opgegroeid in Cuijk, in de aanvliegroute van baan 24 op Volkel en hier is zijn interesse in de militaire luchtvaart ontstaan. In zijn vrije tijd is hij geregeld te vinden bij militaire vliegvelden in binnen- en buitenland.

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close