Editors choiceKLMNieuwsNL nieuwsProfessional

Ledenraad VNC Cabine verwerpt cao-voorstel KLM

De ledenraad van de vakbond Vereniging Nederlands Cabinepersoneel (VNC) heeft het cao-voorstel van KLM afgewezen.

Stemmen

Tachtig procent van de stemmers hebben tegen het voorstel gestemd. VNC zegt dat de meeste tegenstemmers het loonbod in combinatie met de looptijd van KLM veel te mager vinden.

Winst

“KLM maakt de laatste jaren enorme winsten en de economie draait goed. De Ledenraad vindt het dan ook hoog tijd voor een goede structurele loonsverhoging en heeft het eindbod verworpen”, aldus VNC sectiebestuur KLM.

Loonbod

KLM deed een loonbod van zeven procent over een looptijd van 2 jaar en 9 maanden. De vakbond vond dit niet genoeg en is naar eigen zeggen tot het uiterste gegaan om tot verbetering van dit loonbod te komen.

Overeenkomst

Op andere vlakken is al wel een overeenkomst bereikt tussen VNC en KLM. Bijvoorbeeld op arbeidsvoorwaardelijk vlak. Zo worden er op de 787-10’s voortaan elf crewleden ingezet in plaats van tien en wordt er een pilot uitgevoerd voor een meer flexibele inrichting van het jaarlijks verlof.

Help Up de crisis door!

en word vriend

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Wie wil er nou geen vriend van ons worden?

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close