fbpx
Editors choiceKLMNieuwsNL NieuwsProfessional

Ledenraad VNC Cabine verwerpt cao-voorstel KLM

De ledenraad van de vakbond Vereniging Nederlands Cabinepersoneel (VNC) heeft het cao-voorstel van KLM afgewezen.

Stemmen

Tachtig procent van de stemmers hebben tegen het voorstel gestemd. VNC zegt dat de meeste tegenstemmers het loonbod in combinatie met de looptijd van KLM veel te mager vinden.

Winst

“KLM maakt de laatste jaren enorme winsten en de economie draait goed. De Ledenraad vindt het dan ook hoog tijd voor een goede structurele loonsverhoging en heeft het eindbod verworpen”, aldus VNC sectiebestuur KLM.

Loonbod

KLM deed een loonbod van zeven procent over een looptijd van 2 jaar en 9 maanden. De vakbond vond dit niet genoeg en is naar eigen zeggen tot het uiterste gegaan om tot verbetering van dit loonbod te komen.

Overeenkomst

Op andere vlakken is al wel een overeenkomst bereikt tussen VNC en KLM. Bijvoorbeeld op arbeidsvoorwaardelijk vlak. Zo worden er op de 787-10’s voortaan elf crewleden ingezet in plaats van tien en wordt er een pilot uitgevoerd voor een meer flexibele inrichting van het jaarlijks verlof.

Help mee de meest realistische B737NG-simulator naar Nederland te halen!

Bij Up in the Sky houden we van de luchtvaart, dat moge duidelijk zijn. Nu willen we de nieuwste B737NG-simulator mĆ©t 4K-resolutie-projectors op de Nederlandse (particuliere) markt brengen. De benodigde investering hiervoor bedraagt anderhalve ton. Wil jij meehelpen financieren en rente ontvangen? Stuur een mail naar [email protected] voor meer informatie.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button