fbpx
IncidentenNieuws

Oekraïens transporttoestel neergestort bij Lviv

Een Antonov-12 van Ukraine Air Alliance is vrijdagochtend neergestort bij de luchthaven van Lviv, in west Oekraïne. Verschillende Oekraïense media melden dat het toestel een militair transport uitvoerde.

Brandstof

Oekraïense minister van Infrastructuur Vladislav Krikliy heeft bekend gemaakt dat het toestel zou zijn neergestort door een brandstoftekort. De Antonov was onderweg van Vigo, Spanje naar Istanbul, Turkije met een stop in Lviv om bij te tanken.

Inzittenden

Het toestel had een zevenkoppige bemanning en een extra inzittende om op de vrachtlading te letten. Inmiddels zijn vijf lichamen geborgen, of er overlevenden zijn is vooralsnog onbekend. Wat het toestel precies vervoerde is ook nog onbekend.

Antonov-12

De Antonov-12 is een in de Sovjet-Unie ontwikkeld vliegtuig met vier turboprop motoren. Het toestel vloog voor het eerst in 1957. Er zijn nog geen plannen om het toestel, dat onder andere in dienst is bij de Russische luchtmacht, in de nabije toekomst uit te faseren.


Bestel een Aviationtag van de PH-BFF, een voormalige KLM B747!

Ondersteun Up in the Sky in haar missie om meer unieke content te maken en haal dit stukje Nederlandse luchtvaartgeschiedenis in huis. Na 27 jaar over de hele wereld te hebben gezworven ging de PH-BFF in 2017 met pensioen. Het machtige toestel werd uiteindelijk in 2018 gerecycled op voormalige Vliegbasis Twente.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button