IncidentenNieuws

Oekraïens transporttoestel neergestort bij Lviv

Een Antonov-12 van Ukraine Air Alliance is vrijdagochtend neergestort bij de luchthaven van Lviv, in west Oekraïne. Verschillende Oekraïense media melden dat het toestel een militair transport uitvoerde.

Brandstof

Oekraïense minister van Infrastructuur Vladislav Krikliy heeft bekend gemaakt dat het toestel zou zijn neergestort door een brandstoftekort. De Antonov was onderweg van Vigo, Spanje naar Istanbul, Turkije met een stop in Lviv om bij te tanken.

Inzittenden

Het toestel had een zevenkoppige bemanning en een extra inzittende om op de vrachtlading te letten. Inmiddels zijn vijf lichamen geborgen, of er overlevenden zijn is vooralsnog onbekend. Wat het toestel precies vervoerde is ook nog onbekend.

Antonov-12

De Antonov-12 is een in de Sovjet-Unie ontwikkeld vliegtuig met vier turboprop motoren. Het toestel vloog voor het eerst in 1957. Er zijn nog geen plannen om het toestel, dat onder andere in dienst is bij de Russische luchtmacht, in de nabije toekomst uit te faseren.


Help Up de crisis door!

en word vriend

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Wie wil er nou geen vriend van ons worden?

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close