fbpx
EmbraerFinancieelNieuwsProfessional

Samenwerking Boeing en Embraer krijgt vorm

De samenwerking tussen Boeing en Embraer krijgt steeds meer vorm. Na de goedkeuring van Embraer’s aandeelhouders voor de samenwerking in februari dit jaar, hebben de bedrijven plannen gemaakt voor het creëren van de joint venture.

Brasil

Boeing wordt 80 procent eigenaar van het bedrijf dat Boeing Brasil – Commercial zal gaan heten. De resterende 20 procent is voor Embraer.

Joint venture

Boeing en Embraer bereiden zich ook voor op de lancering van een joint venture voor het promoten en ontwikkelen van markten voor de multi-missie medium-luchtbrug KC-390.

Volgens de voorwaarden van het voorgestelde partnerschap krijgt Embraer een belang van 51 procent in de joint venture en is de resterende 49 procent voor Boeing.

KC-390

Onlangs leverde Embraer de eerste KC-390 aan de Braziliaanse luchtmacht en kreeg het de eerste internationale aankoop; namelijk van Portugal.

Help mee de meest realistische B737NG-simulator naar Nederland te halen!

Bij Up in the Sky houden we van de luchtvaart, dat moge duidelijk zijn. Nu willen we de nieuwste B737NG-simulator mét 4K-resolutie-projectors op de Nederlandse (particuliere) markt brengen. De benodigde investering hiervoor bedraagt anderhalve ton. Wil jij meehelpen financieren en rente ontvangen? Stuur een mail naar [email protected] voor meer informatie.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button