fbpx
FinancieelFrequente reizigersNaast het nieuwsProfessional

Adria Airways verlaat Star Alliance

De Sloveense maatschappij Adria Airways heeft Star Alliance verlaten als gevolg van de aanvraag van het faillissement.

Lidmaatschap

De maatschappij is vijftien jaar lid geweest van Star Alliance. In september stopte de maatschappij met vliegen als gevolg van geldproblemen. Enkele dagen later vroeg Adria faillissement aan.

Lufthansa

Om het gat op te vangen dat is ontstaan door het wegvallen van Adria Airways, starten enkele maatschappijen uit Lufthansa Group nieuwe lijndiensten naar Slovenië. Op een aantal routes had Adria een monopoliepositie. Dat was onder andere zo op de route naar Brussel. Na het faillissement maakte Brussels Airlines al bekend de route over te zullen nemen.

Routes

Ook bijna alle andere airlines van de Lufthansa Group stappen nu in de routes naar de Sloveense hoofdstad. Vanuit München en Frankfurt zal Lufthansa vliegen, Austrian verbindt Wenen met Ljubljana. Vanuit Zürich biedt Swiss vanaf 27 oktober vluchten aan. Laatstgenoemde komt door het faillissement van Adria ook in de problemen, omdat de maatschappij gebruik maakte van vliegtuigen en personeel van Adria om de vluchten tussen Zürich en Lugano uit te voeren.

Bestel nu het boek Love is in the Air!

Hoe een vlucht mensen met elkaar verbindt, geschreven door Renske Dragt.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button