fbpx
FinancieelNieuwsPiloten en CrewProfessional

Duitse piloten Ryanair stemmen voor nieuwe cao

Ryanair en Vereinigung Cockpit (VC) hebben een cao-overeenkomst bereikt voor de komende vier jaar. 99,3 procent van de piloten was positief over het voorstel.

Cao

De nieuwe collectieve arbeidsovereenkomst is geldig voor alle piloten in Duitsland van Ryanair tot maart 2023. De overeenkomst bevat onder andere een nieuwe loonstructuur en een vast 5/4 rooster.

Salaris

De piloten van Ryanair zullen in de toekomst hogere netto salarissen ontvangen, doordat er wordt overgegaan naar het Duitse inkomstenbelastingsysteem. Ook wordt het aandeel van vaste salarissen aanzienlijk verhoogd.

Onderhandelingen

Ook zijn de partijen overeengekomen de onderhandelingen door te zetten om bijvoorbeeld te praten over de oprichting van een pilotenondernemingsraad en het pensioenschema.

Onslagen

VC bekritiseert echter wel de interne aankondiging door het management van Ryanair dat er niet kan worden uitgesloten dat er ontslagen zullen vallen in de komende maanden.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button