FinancieelNieuwsProfessional

Duitse piloten Ryanair stemmen voor nieuwe cao

Ryanair en Vereinigung Cockpit (VC) hebben een cao-overeenkomst bereikt voor de komende vier jaar. 99,3 procent van de piloten was positief over het voorstel.

Cao

De nieuwe collectieve arbeidsovereenkomst is geldig voor alle piloten in Duitsland van Ryanair tot maart 2023. De overeenkomst bevat onder andere een nieuwe loonstructuur en een vast 5/4 rooster.

Salaris

De piloten van Ryanair zullen in de toekomst hogere netto salarissen ontvangen, doordat er wordt overgegaan naar het Duitse inkomstenbelastingsysteem. Ook wordt het aandeel van vaste salarissen aanzienlijk verhoogd.

Onderhandelingen

Ook zijn de partijen overeengekomen de onderhandelingen door te zetten om bijvoorbeeld te praten over de oprichting van een pilotenondernemingsraad en het pensioenschema.

Onslagen

VC bekritiseert echter wel de interne aankondiging door het management van Ryanair dat er niet kan worden uitgesloten dat er ontslagen zullen vallen in de komende maanden.

Help Up de crisis door!

en word vriend

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Wie wil er nou geen vriend van ons worden?

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close