FinancieelNieuwsProfessional

Norwegian ziet meer passagiers in september

Norwegian heeft in september 3,3 miljoen meer passagiers vervoerd dan dezelfde maand in 2018. Dat is een groei van zes procent.

Groei

Het totale verkeer van Norwegian is met twee procent toegenomen in september, de capaciteit met één procent en de load factor is met 1.1 procentpunt omhoog gegaan tot 90 procent. “De vooruitzichten voor de toekomst zijn veelbelovend en het komende winterseizoen hebben we onze routeporfolio en capaciteit aangepast om ervoor te zorgen dat we goed gepositioneerd zijn om aan de vraag te voldoen”, aldus Geir Karlsen, CEO en CFO bij Norwegian.

Lease

De maatschappij heeft in september 99,3 van de geplande vluchten uitgevoerd, waarvan 79,8 procent op tijd vertrok. Vooral het gebruik van wetlease-vliegtuigen had een negatief effect op het op tijd vertrekken van de vluchten, zegt Norwegian.

Obligaties

In september werd bekend dat Norwegian twee obligatiepakketten later mag terugbetalen. De airline vroeg obligatiehouders om uitstel zodat er financieel wat lucht komt. De obligatiepakketten moeten nu in 2021 en 2022 afgelost zijn.

Besparen

Norwegian is bezig om kosten te besparen. Het bedrijf wil in 2019 2 miljard Noorse Kronen (€20 miljoen) minder kosten hebben. Volgens Karlsen ligt de maatschappij op schema om dat doel te halen. Vorig jaar werd een nettoverlies van omgerekend 149,6 miljoen euro genoteerd. In februari dit jaar verkocht Norwegian al twee A320’s om een deel van de schulden af te lossen.

Help Up de crisis door!

en word vriend

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Wie wil er nou geen vriend van ons worden?

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close

Geen advertenties?

Wil je liever geen advertenties? Dat kan als je vriend van Up wordt: https://www.upinthesky.nl/vriend-shop/