fbpx
FinancieelNieuwsProfessional

Peruvian Airlines stopt met vliegen

De Peruaanse maatschappij Peruvian Airlines stopt met vliegen als gevolg van een samenloop van omstandigheden. Het is al de vijfde maatschappij in korte tijd die failliet gaat. Eerder viel het doek voor XL Airways, Adria Airways, Thomas Cook en Aigle Azur.

Tijdelijke invoer

Op de website brengt de maatschappij de mededeling. Het bedrijf wilde tijdelijk twee commerciële vliegtuigen invoeren. Maar de wet inzake tijdelijke invoer bestaat niet in Peru, waardoor de Peruaanse douane beslag legde op alle rekeningen van Peruvian Airlines.

Cashflow

Hierdoor kon de maatschappij een halve dag niet vliegen. Dat wekte wantrouwen bij de reisbureaus, die hun verkoop aanzienlijk verlaagden, wat een negatief effect had op de cashflow. Een situatie waarvan Peruvian zich niet kon herstellen. “We bevinden ons dus in de ongelukkige situatie dat we al onze vluchten tot nader order moeten opschorten”, aldus de maatschappij.

Investeerders

Peruvian Airlines wil nog wel proberen investeerders aan te trekken om ‘de belangrijkste service te blijven leveren die Peruvian voor de nationale luchtvaart vertegenwoordigt. We zijn het enige Peruaanse bedrijf dat al meer dan tien jaar in de lucht opereert.’

✈️ Ontvang 20.000 Flying Blue Miles met een American Express kaart

Vraag een American Express Gold creditcard aan en ontvang daarbij tijdelijk 20.000 Flying Blue miles. Ter illustratie: een KLM-vlucht Amsterdam-Berlijn begint momenteel al vanaf 4.500 miles, exclusief belastingen. Lees de voorwaarden alvorens de kaart aan te vragen.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button