FailissementFinancieelNieuwsProfessional

Peruvian Airlines stopt met vliegen

De Peruaanse maatschappij Peruvian Airlines stopt met vliegen als gevolg van een samenloop van omstandigheden. Het is al de vijfde maatschappij in korte tijd die failliet gaat. Eerder viel het doek voor XL Airways, Adria Airways, Thomas Cook en Aigle Azur.

Tijdelijke invoer

Op de website brengt de maatschappij de mededeling. Het bedrijf wilde tijdelijk twee commerciële vliegtuigen invoeren. Maar de wet inzake tijdelijke invoer bestaat niet in Peru, waardoor de Peruaanse douane beslag legde op alle rekeningen van Peruvian Airlines.

Cashflow

Hierdoor kon de maatschappij een halve dag niet vliegen. Dat wekte wantrouwen bij de reisbureaus, die hun verkoop aanzienlijk verlaagden, wat een negatief effect had op de cashflow. Een situatie waarvan Peruvian zich niet kon herstellen. “We bevinden ons dus in de ongelukkige situatie dat we al onze vluchten tot nader order moeten opschorten”, aldus de maatschappij.

Investeerders

Peruvian Airlines wil nog wel proberen investeerders aan te trekken om ‘de belangrijkste service te blijven leveren die Peruvian voor de nationale luchtvaart vertegenwoordigt. We zijn het enige Peruaanse bedrijf dat al meer dan tien jaar in de lucht opereert.’

Word vriend van Up in the Sky!

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close