AirlinesNieuwsProfessional

‘Thai Airways moet kritisch kijken naar de vlootstrategie’

De plannen van Thai Airways om een grote order te plaatsen voor nieuwe vliegtuigen zijn tegengehouden door het bestuur. De maatschappij moet eerst kritisch kijken naar de vlootstrategie, zo meldt ATW online.

Kritisch

Thai Airways had een plan voor het bestuur neergelegd om 38 nieuwe vliegtuigen aan te schaffen. Het bestuur vond dit geen goed plan en vroeg Thai er nog eens kritisch naar te kijken en het over een half jaar opnieuw voor te leggen. De maatschappij moet daarbij ‘rekening houden met de huidige industriële omgeving en de bron van de investeringsfondsen heroverwegen.’

Plan

Onderdeel van het voorgelegde plan waren widebody en narrowbody vliegtuigen. Voornamelijk voor de vervanging van de vloot, maar ook voor uitbreiding. De leveringen zouden moeten plaatsvinden tussen 2021 en 2026. Een eerdere versie van het plan werd voorheen ook al verworpen door het bestuur.

Lease

Het leasen van drie B777-300ER’s hoort niet bij het aanschafplan en gaat gewoon door, meldt de maatschappij aan ATW. De geleasede toestellen moeten aan het eind van 2020 worden geleverd.

Word vriend van Up in the Sky!

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close