IncidentenNieuwsProfessional

Boeing 787 raakt slurf op luchthaven Taiwan

Een Boeing 787 van Japan Airlines is zondag beschadigd geraakt op de luchthaven van Taiwan. Het toestel raakte een passagiersbrug, meldt de Taiwanese krant United Daily News. Tijdens het incident waren geen passagiers aan boord.

Pushbacktruck

Volgens United Daily News vond het incident plaats toen de 787 naar de gate gesleept werd door een pushbacktruck. Bij het slepen raakte de linkermotor van het vliegtuig één van de passagiersbruggen.

Schade

Op foto’s van de krant is te zien dat de bovenkant van de linkermotor schade heeft opgelopen.

Retourvlucht

Het vliegtuig zou een vlucht uitvoeren van Taiwan naar Tokyo. De 205 passagiers waren op het moment van de botsing nog niet aan boord. Zij zijn later met een vervangend toestel alsnog naar Tokyo gevlogen

Mogelijke oorzaak

Eerste onderzoek op de luchthaven heeft volgens United Daily News uitgewezen dat de psuhbacktruck niet stopte op de aangegeven stoplijn voor de Boeing 787. Hierdoor kon de motor de brug raken. De officiële oorzaak wordt nog onderzocht.

Help Up de crisis door!

en word vriend

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Wie wil er nou geen vriend van ons worden?

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close