AirlinesNieuwsProfessional

CAA haalt laatste passagiers Thomas Cook terug

De Britse luchtvaartautoriteit CAA brengt vandaag de laatste passagiers van Thomas Cook terug naar het Verenigd Koninkrijk. In twee weken zijn meer dan 140.000 passagiers teruggehaald.

Passagiers gedupeerd

Vakantievlieger Thomas Cook staakte op 23 september plotseling alle vluchten. Ruim 140.000 passagiers in het buitenland werden daardoor gedupeerd.

Matterhorn

Achter de schermen bereidde de Civil Aviation Authority de repatriëringsoperatie Matthorn al langere tijd voor. Op 23 september werden de eerste passagiers teruggehaald: vanochtend landde de laatste vlucht met reizigers vanuit Orlando.

Enorme inzet

“Operatie Matterhorn wordt snel afgerond. De grootste repatriëring in vredestijd vroeg een enorme inzet van iedereen die betrokken was. Ik wil iedereen bedanken die een rol speelde in deze enorme operatie”, zegt Richard Moriarty, CEO van de luchtvaartautoriteit

Vliegtuigen

Voor het terughalen van de passagiers werden door de CAA 150 vliegtuigen ingezet, die naar tien vliegvelden in het Verenigd Koninkrijk vlogen. Onder andere met A380’s werden reizigers vanaf diverse zonbestemmingen teruggevlogen.

Monarch

Het is niet de eerste keer dat de CAA opereert als luchtvaartmaatschapppij. In oktober 2017 gebeurde dit ook al, toen het doek viel voor vakantievlieger Monarch. Destijds werden ongeveer 110.000 passagiers teruggehaald.

Help Up de crisis door!

en word vriend

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Wie wil er nou geen vriend van ons worden?

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close

Geen advertenties?

Wil je liever geen advertenties? Dat kan als je vriend van Up wordt: https://www.upinthesky.nl/vriend-shop/