fbpx
IncidentenNaast het nieuwsProfessional

Oekraïne trekt licentie Ukraine Air Alliance in na crash

De Oekraïense luchtvaartautoriteit heeft afgelopen weekend de vlieglicentie van Ukraine Air Alliance ingetrokken. Dat gebeurde nadat vrijdag een toestel van de maatschappij crashte. Daarbij vielen meerdere doden.

Verklaring

In een korte verklaring op de website meldt de luchtvaartautoriteit dat de licentie van de airline ingetrokken is. Een reden wordt niet gegeven, maar volgens FlightGlobal houdt het besluit verband met de crash van vrijdag.

Crash

Bij de crash vrijdagochtend bij de luchthaven van Lviv kwamen ten minste vijf mensen om het leven. Een Antonov-12 van Ukraine Air Alliance stortte bij de nadering van het vliegveld neer. Het vliegtuig zou een tankstop maken op het vliegveld. Aviation Herald stelt op gezag van de burgemeester van Lviv dat de Antonov onvoldoende kerosine aan boord zou hebben gehad.

Bestel een Aviationtag van de PH-BFF, een voormalige KLM B747!

Ondersteun Up in the Sky in haar missie om meer unieke content te maken en haal dit stukje Nederlandse luchtvaartgeschiedenis in huis. Na 27 jaar over de hele wereld te hebben gezworven ging de PH-BFF in 2017 met pensioen. Het machtige toestel werd uiteindelijk in 2018 gerecycled op voormalige Vliegbasis Twente.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button