IncidentenOverig nieuwsProfessional

Oekraïne trekt licentie Ukraine Air Alliance in na crash

De Oekraïense luchtvaartautoriteit heeft afgelopen weekend de vlieglicentie van Ukraine Air Alliance ingetrokken. Dat gebeurde nadat vrijdag een toestel van de maatschappij crashte. Daarbij vielen meerdere doden.

Verklaring

In een korte verklaring op de website meldt de luchtvaartautoriteit dat de licentie van de airline ingetrokken is. Een reden wordt niet gegeven, maar volgens FlightGlobal houdt het besluit verband met de crash van vrijdag.

Crash

Bij de crash vrijdagochtend bij de luchthaven van Lviv kwamen ten minste vijf mensen om het leven. Een Antonov-12 van Ukraine Air Alliance stortte bij de nadering van het vliegveld neer. Het vliegtuig zou een tankstop maken op het vliegveld. Aviation Herald stelt op gezag van de burgemeester van Lviv dat de Antonov onvoldoende kerosine aan boord zou hebben gehad.

Help Up de crisis door!

en word vriend

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Wie wil er nou geen vriend van ons worden?

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close

Geen advertenties?

Wil je liever geen advertenties? Dat kan als je vriend van Up wordt: https://www.upinthesky.nl/vriend-shop/